Biotermények aszalása (Biogazda füzetek 1)
A kivitel : előlap plexi, hátlap karton, fehér fémspirálozással.
Szerző: Dr Solti Gábor, Bodnár György
-
Tartalom:
-Bevezetés
-Az aszalás, szárítás fogalma
-A szárítás technológiája
-Előkészítő műveletek
-A terítés
-A szárítás
-At utánszárítás
-Aszalási alapelvek
-Aszaló, szárító berendezések
-Napkollektoros gyümölcsaszaló (Visnyovszky Tamás)
-A napkollektoros gyümölcsaszaló elkészítése
-A kollektor kialakítása
-A "kis" aszaló szerkezeti vázlata
-A "kalákás" aszaló szerkezeti vázlata
-Páralecsapódás és aszalási hatásfok
-Az aszaló szerkezetének konzerválása, karbantartása
-Egyszerű háziaszaló
-Újfajta aszaló
-Szárítók
-Schilde-féle Favorit szárító
-Számum-5 szalagos szárító
-Sl-2000 Imperiál szalagos szárító
-HBM Binder-féle szalagos szárító
-Biotermékek szárítása indirekt módon Petkus WU szárítóval
-A bioaszalás feltétele
-Bioszárítmányok, termények
-Hazai tanúsított bioszárítmányok
-Biogyümölcs-aszalás
-Gyümölcsök aszalása
-Gyümölcsaszalványok eltartása és felhasználása
-Gyümölcsaszalványok csomagolása
-Zöldségek aszalása
-Az aszalandó zöldségfélék minősítéséről
-Az aszalandó zöldségfélék előkészítése
-Az aszalt zöldség eltartása és felhasználása
-Az aszalt zöldség csomagolása, szállítása
-Bioaszalványok, szárítmányok piaci helyzete
-Gyógynövények szárítása (Jókai István László)
-Aszalással foglalkozó vállalkozások
-Irodalom
72 oldal
-
Cikkszám ZK-147Tömeg 123 g/db