Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Bevezetés a gabonakonyhába

Bevezetés a gabonakonyhába
2 700 Ft
Szerző: Nyers Csaba Károly
  • Összefoglaló

    A gabonák mindent tudnak, amit a korszerűnek nevezett és agynonreklámozott táplálékok nem tudnak. Könnyen és gazdaságosan termelhetők, és tárolhatók. Tápanyagokban gazdagok, ízletesen, változatosan elkészíthetők - laktatók, olcsók, egészségesek! Hiszem és vallom, hogy a jövő orvostudományának nem a gyógyszer és a sebészeti kés lesz a legfőbb eszköze, hanem a megelőzés és a helyes életmód, s ennek szerves részeként a táplálkozástudomány. Ebben rejlik egészségünk záloga. Rövid életünket a túlélésért játsszuk. A következőket érdemes átgondolnunk: "Amíg fiatalok vagyunk, mindent elkövetünk egészségünk ellen, sajnos, sokszor sikerrel. Amikor megöregszünk, mindent elkövetünk egészségünkért, sajnos, akkor már sikertelenül."

    Tartalom:

    1. fejezet

    -A természetes konyha

    -A csírázó magvak áldásai

     

    2. fejezet

    -Gyakorlati gabona-konyhai aranytanácsok

    -Rostszegény élet-ételünk

    -A gabonafélékhez leginkább ajánlott fűszerek

    -És még néhány egyszerű tanács

    -Mit együnk, mit ne együnk?

    -Táplálkozási fejlődésünknél visszafelé van előre

     

    3. fejezet

    -Süssünk, főzzünk gabonából!

    -Rövid áttekintés a honfoglaláskori magyar konyháról

    -Kenyérgabonánk a búza

    -Búzacsíra-életcsíra

    -A búzacsíra és a búzacsíra olaj élettani hatásai

    -Rizs, a gabonák királya

    -A barnarizs élettani hatásai

    .Köles

    -Hajdina

    -Tönkölybúza

    -Árpa-árpagyöngy

    -Zab

    -A rozs és a tritikálé

    -Szezámmag

    -Lenmag

    -Amarant

    -A Kukorica

     

    4. fejezet

    -A hosszú élet titka

    -A vöröshagyma és a fokhagyma

    -A cékla a vegyszermentes biocékla legyen

    -Torma

    -A paprika és a hosszú élet titka

    -Feketeribizli

    -Virágpor

    -A sütőtökmag és a napraforgó mag jótékony hatásai

    -Dió

    -Ginzeng-gyökér

    -Olivaolaj

     

    5. fejezet

    -Néhány gondolat.... a sertéshúsról

    -A mikrohullámú sütőről

    -Hogyan működik testünk belső, biológiai órája?

    -A párválasztásról

    -Magyar keresztnév tanácsadó

     

    6. fejezet

    -A szerzőről

    -A törteli üst hiteles másolatának születése és a nagy év (1996)

    -Tarsolylemezek

    -A rézdomborítás mestere: Nyers Csaba Károly

     

     

  • Cikkszám
    ZK-138
    Tömeg
    201 g/db
Webáruház készítés