Bevezetés a gabonakonyhába
-
Összefoglaló
A gabonák mindent tudnak, amit a korszerűnek nevezett és agynonreklámozott táplálékok nem tudnak. Könnyen és gazdaságosan termelhetők, és tárolhatók. Tápanyagokban gazdagok, ízletesen, változatosan elkészíthetők - laktatók, olcsók, egészségesek! Hiszem és vallom, hogy a jövő orvostudományának nem a gyógyszer és a sebészeti kés lesz a legfőbb eszköze, hanem a megelőzés és a helyes életmód, s ennek szerves részeként a táplálkozástudomány. Ebben rejlik egészségünk záloga. Rövid életünket a túlélésért játsszuk. A következőket érdemes átgondolnunk: "Amíg fiatalok vagyunk, mindent elkövetünk egészségünk ellen, sajnos, sokszor sikerrel. Amikor megöregszünk, mindent elkövetünk egészségünkért, sajnos, akkor már sikertelenül."
Tartalom:
1. fejezet
-A természetes konyha
-A csírázó magvak áldásai
2. fejezet
-Gyakorlati gabona-konyhai aranytanácsok
-Rostszegény élet-ételünk
-A gabonafélékhez leginkább ajánlott fűszerek
-És még néhány egyszerű tanács
-Mit együnk, mit ne együnk?
-Táplálkozási fejlődésünknél visszafelé van előre
3. fejezet
-Süssünk, főzzünk gabonából!
-Rövid áttekintés a honfoglaláskori magyar konyháról
-Kenyérgabonánk a búza
-Búzacsíra-életcsíra
-A búzacsíra és a búzacsíra olaj élettani hatásai
-Rizs, a gabonák királya
-A barnarizs élettani hatásai
.Köles
-Hajdina
-Tönkölybúza
-Árpa-árpagyöngy
-Zab
-A rozs és a tritikálé
-Szezámmag
-Lenmag
-Amarant
-A Kukorica
4. fejezet
-A hosszú élet titka
-A vöröshagyma és a fokhagyma
-A cékla a vegyszermentes biocékla legyen
-Torma
-A paprika és a hosszú élet titka
-Feketeribizli
-Virágpor
-A sütőtökmag és a napraforgó mag jótékony hatásai
-Dió
-Ginzeng-gyökér
-Olivaolaj
5. fejezet
-Néhány gondolat.... a sertéshúsról
-A mikrohullámú sütőről
-Hogyan működik testünk belső, biológiai órája?
-A párválasztásról
-Magyar keresztnév tanácsadó
6. fejezet
-A szerzőről
-A törteli üst hiteles másolatának születése és a nagy év (1996)
-Tarsolylemezek
-A rézdomborítás mestere: Nyers Csaba Károly
-
Cikkszám ZK-138Tömeg 201 g/db