Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Kibédi népmesék Ráduly Jánostól

Kibédi népmesék Ráduly Jánostól
5 200 Ft
Szerkesztő: Dala Sára
 • A Hallgasd-olvasd-mondd! sorozat első darabja huszonegy Kis-Küküllő menti, kibédi népmesét tartalmaz, Ráduly János erdélyi folklórgyűjtő, tanár, műfordító gyűjtéséből, korábban kiadott, mára antikvár könyveiből válogatva, hangzómelléklettel, Streicher András illusztrációival.

  Válogatásunkban bemutatjuk a kibédi népmesekincs nyelvi és tartalmi szépségei mellett műfaji gazdagságát is: tündérmeséket, hazugságmeséket, állatmesét, tréfás mesét, formulamesét és rászedettördög-mesét is közlünk.

  Az igényes olvasást, tájékozódást utószó, tájszójegyzék, a kibédi mesemondók adatai, a mesék tipológiai besorolása és a mesemondók rövid bemutatása is segíti.

  Az eredeti kibédi mesemondók hangja, a magnószalagok elvesztek, ezért a meséket hat mai hivatásos mesemondó (Bukovics János, Dóra Áron, Fábián Éva, Klitsie-Szabad Boglárka, Kovács Marianna, Soós Emőke) mondja el, fejből, a hagyományos magyar mesemondás improvizatív stílusában.

  A Hallgasd – olvasd – mondd! sorozatcím is jelzi: az olvasókat, hallgatókat arra bátorítjuk, maguk is mondják tovább a meséket. Ehhez nyújt segítséget a melléklet weboldala, amelyről meghallgathatók, illetve külön-külön vagy egyben letölthetők a mesék – a link ehhez a könyvben található.

  144 oldal

  B5 formátum + webes hanganyag (letölthető)

 • Cikkszám
  KSO-039
  Tömeg
  200 g/db
Webáruház készítés