Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Fűzfavessző (héjas)

Fűzfavessző (héjas)
2 552 Ft

180 cm
 • Ön ÉLŐVESSZŐT is rendelhet, mely minden év márciusáig / szakszerű raktározásunknak is köszönhetően / megered.

  1kg 200 cm-hosszúságú, decemberi aratású, héjas, élőnedves vessző 16 szál, míg a légszáraz állapotú 180 cm-es amerikai kosárfonó fűzvessző 56 szál. Minden év márciusától / az éven át készleten lévő főzött, hántolt, szárított amerikai kosárfonó fűzvesszőn kívül /,

  légszáraz állapotú héjas amerikai kosárfonó fűzvesszővel szolgálhatunk, mely időjárásálló. Mindkét állapotú vessző használható fűzépítészethez is. Hogyha Ön elképzel egy kör alapú gömbölyű tetejű nagy madárkalitkát, vagy pl. egy jurtát, akkor az élő, héjas karóvesszők 25cm mélyre kerülnek a földbe, a magas boltívekhez alkalmazható kötözéssel a már amúgy is légszáraz, könnyű héjasvessző... Az egymással szemközti karóvesszőket drótozással hosszabbíthatjuk. Az alsó karók kihajtanak és a friss leveles hajtásokat pl. apácarács szerűen kötjük hozzá a melletti soron következő álló karóhoz és így tovább... A nyers vesszőt szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú helyiségben raktározzuk. Az aratást követő új esztendő márciusáig életképes! A kézhezvételt követően néhány napig hűvös helyen, fektetve, napfénytől oltalmazva Ön is tárolhatja. Ha a pince földes, akkor fóliára tessék szíves fektetni, mert belegyökerezik egykettőre a talajba! A telepítés előtt esővizes hordóba kell beleállítani 12 órára! Komposztkashoz, ágyásszegélyhez, kerti sátorkához, merengőhöz, ösvényszegélyhez is ajánlott. Felhasználása : Körülbelül 25 cm- mélyre a vastag végét leszúrjuk. Esetleg előzőleg lukat ütve, ebbe nyomkodjuk. A föld alatti alvó rügyek egyike megered, gyökeret ereszt, a föld feletti első rügyek közül jó néhány szem kihajt, életre kel. Őszig kb. 140 cm-es leveles hajtást növel. A megeredő szemek feletti vesszőszál kiszárad, a héj rázsugorodik, konzervál, vízzáró réteget ad. / Ültetvény telepítésnél 25 cm-es vessző darabokat dugványozunk, a vastagabb véggel lefele úgy, hogy 1cm álljon ki a földből. A napot szereti, de a vizet csak tűri.
  A friss aratású, héjas, élőnedves, 180 cm-es hosszúságú amerikai kosárfonó fűzvessző vastagsága alul kb. 15mm és ez szűkül heggyé. Az egy esztendeje aratott, szintén héjas de már légszáraz állapotú 180cm-es hosszúságú amerikai kosárfonó fűzvessző vastagsága alul kb. 11 mm és ez szűkül heggyé a teljes hosszán.

  1 kg, 140cm- es héjas, légszáraz amerikai kosárfonó fűzvessző 84 szálat tartalmaz. Alul 8mm vastag és ez fogy el heggyé...

   

  Főzött hántolt szárított, 20 centiméterenkénti osztályozott amerikai kosárfonó fűzvesszőt az év 12 hónapjában vásárolhat.

 • Cikkszám
  A-004-b
  Tömeg
  1 kg
Webáruház készítés