Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Tücsökringató / Ölbeli játékok /

Tücsökringató / Ölbeli játékok /
2 000 Ft
Szerző: Sándor Ildikó
 • Sándor Ildikó : Tücsökringató Ölbeli játékok Ajánlom ezt a könyvet mindazok számára, akik gyermeket ringatnak az ölükben. Budapest, 2005 április Sándor Ildikó

  Ölbeli játékok
  Valaha az újszülött gyermek első játéka volt, hogy anyja az ölébe vette, ringatta, megérintgette, testrészeit megnevezte egy rövid mondóka segítségével: ezek a játékok mintegy a folytatását jelentik az anyaméhbeli élményeknek. Újra és újra felidézik a gyermekben azt a jó, biztonságos állapotot, közben segítik az átmenetet, gyengéden átvezetnek a kinti világba.

  Gyorsan változó világunk magával hozza a játékkultúra átalakulását is, az ölbeli játékokat ma mind kevesebb szülő, nagyszülő ismeri és játssza gyermekével, unokájával. Régen az ölbeli játékokat mindenki fejből tudta, a sokgyermekes, többgenerációs nagycsaládokban volt mód a megtanulásukra. E játékok rövidségük és látszólagos egyszerűségük ellenére rendkívül összetettek: szövegükben a költészet, dallamukban a zeneiség legelemibb formái találhatók meg, amelyeket egyszerűbb gesztusok vagy bonyolultabb mozgások kísérnek. Egyszerre szórakoztatják, szoktatják, nevelik, oktatják vele a gyermeket, miközben az ölbe vétel, a testközelség érzelmi töltetet ad.

  Az ölbeli játék sok mai, fiatal szülőhöz csak úgy tud eljutni, ha tudatosan megtanulja, s ha megérti, milyen fontosak ezek a játékok a gyermek életének legkorábbi szakaszában.
 • Cikkszám
  KG-047
  Tömeg
  150 g/db
Webáruház készítés