Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Szűr, aba, nemez

Szűr, aba, nemez
6 886 Ft
Szerző: Aba P. Ákos
 • Ajánlás (Végvári József nyelvtanár):
  Aba P. Ákos művét azoknak ajánlom, akik hisznek a hit, erkölcs és hagyomány megtartó erejében, a mai korban is, melyet finoman fogalmazva "értékhiányosnak" szoktunk nevezni. Azoknak ajánlom, akik hiszik, hogy őseink értékteremtő munkája nem volt hiábavaló, hogy nem csak máig ható, hanem örök érvénnyel hagyták ránk képjeleiket, mintakincsüket fában, kőben, szövetben, dalban és szkásrendben. Akik sejtik, hogy az évezredes minták nem csupán díszítenek és örvendeztetnek, hanem őseinknek erkölcsileg és szellemileg magasrendű üzenetét hordozzák. Nos, éppen ezt az üzenetet segít kibontani, értelmezni Aba P. Ákos nemezelő művész. Nincsenek sokan a Kárpát-hazában, akik ilyen szinten értik és fogalmazzák újra a nemezbe gyúrható minták üzenetét, azt a nyelvet, mely a magyar nyelvhez hasonlóan ragozó jellegű, mely kifejezi és megkülönbözteti az állapotot és folyamatot, sőt vissza tudja adni ezek egymásba való átmenetét is, amire ma egyetlen más jelrendszer sem képes.
  Tőle meg lehet tanulni a minták leolvasását, a szerves rendszert alkotó képjelek használatát, méghozzá úgy, hogy tudatosan összeveti ezeket anyanyelvi párhuzamokkal,
  a nemezkészítés alapvető szavaival. Elemzései során világossá válik a nemez szó összefüggése a "nemzeni" igével és a "nemes" névszóval", vagyis egyszerre tudunk meg egy nagyon fontos dolgot nemezelés és nyelvhasználat párhuzamairól, népművészet és magyar nyelv lényegi azonosságáról. MIközben kibomlik előttünk a nemezbe gyúrt és varrott üzenet, fölfedezzük és újra gondoljuk a magyar szókincs belső szerves rendjét is.
  145x200 mm
  160 oldal
  fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva
 • Cikkszám
  KSNK-070
  Tömeg
  213 g/db
Webáruház készítés