Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Mosószóda zsákos 25 kg

Mosószóda zsákos 25 kg
15 876 Ft
 • Pozitív hatásai:

  A mosószóda lágyítja a vizet.

  Tisztító, zsíroldó hatása miatt erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására kiválóan alkalmas, általános tisztítónak is használható.

  Környezetbarát, mert olyan körfolyamatban állítják elő, amelynek nincs káros mellékterméke.

   

  Mire figyeljünk, ha mosószódát használunk:

  Túl nagy mennyiségben a talaj szikesedését okozhatja, ezért azokon a csatornázatlan területeken, ahol magas a talajvízszint, nem ajánlott.

  Másutt kiválóan helyettesítheti a foszfátos tisztítószereket.( Ecetes öblítés ajánlott! ) Az ecet közömbösíti a kemény vezetékes vízből kiváló kálciumot, így az nem tud sem a kelme mikroszkopikus szálacskáira kirakódni -hófehér ruhák elszürkülése- sem pedig a mosógép belső felületeire. Valamint az ecet a ruhák színét is élénkíti!

  A mosószóda száraz, hűvös helyen tárolandó. Ha valaki érzékeny bőrű, gumikesztyűben dolgozzon vele, mert szárítja a bőrt

   

  HASZNÁLATA

  Mosás:

  ~1/2 Liter langyos vízben feloldok 2 evőkanál mosószódát és rozsdamentes edényben felteszem a tűzre.Amikor már ~ 75 fokos az oldat hőmérséklete, belehintek az előzőleg lereszelt háziszappanból 1 kávéskanálnyit.Amikor feloldódott, óvatosan beöntöm a mosógép dobjába.A mosópor adagoló rekeszbe egy evőkanál nátrium perkarbonátot , az öblítőszer adagolóba pedig két evőkanál 20 százalékos ételecetet töltök. Nem veszi ki a textíliák színét, minden puhább, tisztább lesz. Ajánlott hőfok: 60°C, 40°C

   

  Áztatás:

  Az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás előtt egy éjszakára áztassuk be langyos, szódás vízben! Itt ügyelni kell a textília színtartósságára!

   

  Mosogatás:

  5 liter forró vízben feloldott egy evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket utána ecetes vízzel kell leöblíteni, különben foltosan száradnak. Alumínium edényeket nem szabad vele tisztítani!

   

  Általános tisztítás:

  1 liter meleg vízben oldott 1 evőkanál mosószóda a legzsírosabb tűzhelyeket, a csempét, linóleumot is tisztává varázsolja. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatjuk, szagtalaníthatjuk. Általános tisztítófolyadék: 1 liter forró víz, 3 evőkanál mosószóda. A tisztított felületet kezelés után vízzel kell leöblíteni! 

   

  Lefolyó tisztítás:

  4 liter hideg vízben feloldunk 6 evőkanál mosószódát és feltesszük a tűzre. Amikor felforrt, óvatosan a konyhai mosogató lefolyójába öntjük. Ha szükséges, ezt a műveletet megismételjük. Célszerű 3 havonta egyszer elvégezni a lefolyótisztítást.

   

  FÖLDANYÁNK ÖRÖMÉRE szeretettel.

 • Cikkszám
  ZTT-006
  Tömeg
  25 kg/db
Webáruház készítés