Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Környezetbarát játékok-Barangolás a fajátékok világában

Környezetbarát játékok-Barangolás a fajátékok világában
 • Környezetbarát játékok-Barangolás a fajátékok világában
7 887 Ft
Szerző: Gerencsér Kinga
 • Ezt az ajánlást olyan szakember írja, aki kisgyermekkorát a még 1945 előtt töltötte és abban a szerencsében volt része, hogy a játékszerek nagy része, amelyek körülvették, fából készültek. Legkedvesebb játékszereim: egy játékbolt és egy ökrösszekér és egy bebútorozott babalakás is fából készültek, a fa építőkockák és kidolgozottabb építőjátékok mellett. Hasonló társaik alkották az akkori játékipar kínálatát, amely megadta a felnövekvő nemzedéknek ezzel a természetben található, alapvető nyersanyaggal való közvetlen megismerkedés lehetőségét.

  Gerencsér Kinga – a Soproni Egyetem fajáték készítést tanító tanára évtizedeken át – az az elhivatott szakember, aki képes egy kötetben bemutatni korunk fajáték készítésének reprezentánsait. Sokoldalú a kép: az alkotókat a közös nyersanyag köti össze. Elismert iparművészek, különlegesen gazdag alkotói életművek váltakoznak hobbitevékenységekkel, gazdag formakincsű sorozatok a hagyományos formák reprodukálásával a széles skálán.

  Megismerkedünk a Soproni Egyetem fajáték készítés oktatásának eredményeivel. Korántsem teljes a kép, terjedelmi korlátok is rövidítették a névsort. A könyv jelentőségét az adja: ne tévesszen meg az áruházi kínálat egyoldalúsága! Az átlapozható 120 oldal meggyőz arról, hogy a fajáték készítés – amely hasznosságát, szükségességét és értékes mivoltát évszázadokon keresztül bizonyította, – nem tűnik el, nem szűnik meg az ipari tömeggyártásra alkalmas műanyagokkal való versengésben sem.

  Csak talán jobban körül kell néznünk, ha azt szeretnénk, hogy része maradjon családjaink életének, hogy az új generációk is játékszereiken keresztül ismerkedjenek meg a természetnek ezzel az alapvető és csodálatos nyersanyagot nyújtó adományával.

  Györgyi Erzsébet Ph.D – a Kiss Áron Magyar Játék Társaság elnöke

 • Cikkszám
  EKT-023
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés