Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Kenyér és bor

Kenyér és bor
  • Kenyér és bor
6 500 Ft
Szerző: Ambrus Lajos, Kútvölgyi Mihály, Dr Roszik Péter
  • A búza, a liszt és a kenyér szentháromsága végigvonul Európa történelmén, de rögtön hozzátehetjük, hogy nemcsak Európa históriáján, hanem az egész emberiségén is. A kenyér az emberiség egyik legszakrálisabb kifejezése - a bor mellett. Számos helyen szerepelnek a Szentírásban, bizonyítva, hogy kenyérhez és borhoz valóságos értelemben és kimunkált absztrakciókban ragaszkodik az európai kultúra. A kenyér és a bor az emberi élet szent táplálékai, melyeket elkészíteni csak jól, szeretettel szabad. Amikor ma az áruházak polcairól leemeljük a kenyeret, vajon azt kapjuk, amit szeretnénk? A Napsütötte ízek sorozat megismertet bennünket azzal a móddal, ahogyan eleink sütöttek, főztek, ettek és ittak, olyan alapanyagok felhasználásával, melyek ma is a rendelkezésünkre állnak.

     

    Tartalom:

    • Előszó
    • Kárpát-medencei aratóverseny a vajdasági Felsőhegyen
    • Aratókoszorú
    • A tönkölybúza
    • A karcagi Hubai család
    • Kőmalom Tardon
    • Gabonatárolók
    • Pár és kovász
    • Lángos, langolló, lapótya
    • Máréfalvi tejfölös lepény
    • Kalocsai paprikás lepény
    • A piszkei és ÖKO Kft
    • Rozskifli, kontyos kenyér
    • Búzaccsírás kenyér
    • Máriatövismagos kenyér
    • Bionapsugár kenyér
    • Csavart biokenyér, tönkölybúza kenyér
    • Karcagi házikenyér
    • Erdélyi vert kenyér
    • Tubu és madárka
    • Szent Imre herceg születésnapja Kalocsán
    • A tápióbicskei zsömlék története
    • Gépi kenyérsütés
    • A tönkölykenyér recepje, Dunapataji kukoricás kenyér
    • Malom a Mátra alján
    • Falusi kenyér
    • Tojásos cipó
    • Biblia
    • Vesu, libanyak
    • Topolyai tepertős pogácsa
    • Medvehagymás, snidlinges pogácsa
    • Vajdasági kalács
    • Kulcsos kalács
    • Torockói somodi, kalocsai kácsi
    • Matyó kalács
    • Isten és bor
    • Kelta ivóedény és a Szent Balázs kápolna
    • Festett, faragott szőlőprések
    • A szőlőnemesítő Bakonyi Károly
    • Vokányi sározás
    • Nagy-Magyarország a pincében
    • Anna borház
    • Hajós, a szőlő és a bor városa
    • Gergely borház a Nivegy völgyében
    • Zánkai juhfark
    • Kesztölci siller bor
    • Tokaji aszú
    • Bionap Hortobágyon
    • Biokenyér, biobor
    • Irodalomjegyzék
  • Cikkszám
    KSNR-009
    Tömeg
    888 g/db
Webáruház készítés