Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Termék részletek
Halál a konyhában
Szerzők: Eva Kapfelsperger - Udo Pollmer
-
Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban "Ha egy békát forró vízzel teli edénybe teszünk, akkor az kétségbeesetten próbál kimenekülni a fazékból. Ha ellenben hideg vízbe tesszük, amelyet lassan melegítünk, akkor az állat hagyja magát halálra főzni, anélkül, hogy különösebben védekezne. Ez a hasonlat találóan jellemzi a civilizált ember helyzetét napról napra egyre jobban szennyeződő környezetében." A béka problémája a következő: egyszerűen nem akarja észrevenni, hogy a hőmérséklet egészen lassan emelkedik. Ezért elmulasztja azt, hogy még idejében cselekedjen. A Halál a konyhában az élelmiszer-biztonság alapvető kérdéseivel, ezek hátterével és a lehetséges megoldásokkal foglalkozik. Számba veszi a húsban, halban, tojásban tejben és tejtermékekben, a felvágottakban, kolbászokban és egyéb húsipari termékekben előforduló szennyeződéseket és ezek egészségünkre gyakorolt hatásait. Leírja a modern állattartás és élelmiszer-feldolgozás hátulütőit, az intenzív növénytermesztés árnyoldalait, és a biogazdálkodás mibenlétét. Tanácsokat ad a fogyasztói önvédelemre, hogyan tudjuk a legjelentősebb szennyező forrásokat elkerülni, mit kell tekintetbe vennünk vásárlásainkkor. Eva Kapfelsperger és Udo Pollmer könyve annak idején a fogyasztóvédelem komoly hullámát indította el Németországban, s hatásaként számos pozitív változás történt. Sok hullámnak kell azonban még elindulnia ott is és itt is ahhoz, hogy valóban biztonságossá váljanak élelmiszereink. A Der Spiegel szerint a könyv "riasztólövés" ételeink és környezetünk szennyezettségére vonatkozóan.
-
Cikkszám ZK-073Tömeg 400 g/db