Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


Dombházunkban kerek a világ

Dombházunkban kerek a világ
9 750 Ft

Szerzők: Ujhelyi Hedvig, Ozsvári Dénes

könyv+CD

 • A könyvben a tervezővel szoros kapcsolatban állva készítettek riportokat, és ezeket összefoglalva került most kiadásra egy nagyon színes élményekkel és fotókkal illusztrált könyv, CD- vel.

  Riportkönyv

  " Egyszerűen nem láttuk át a összefüggéseket. Ilyenkor felhívtuk Zsoltot és kérdezgettük - Na most ezt, akkor hogy kell? -  " Kezdjétek el, és megértitek. " - ezzel biztatott minket. És tényleg így is történt. Ezek után elkezdtük, és megértettük. Nagyon elcsodálkoztunk, amikor kezdtek kirajzolódni a részletek. Eddig abban a hitben éltünk, hogy a matematikának, és a geometriának a szabályait mennyire nem lehet alkalmazni az életben. S ennél az építkezésnél rájöttünk, hogy ez nem így van. Mégiscsak kirajzolódnak azok a formák, amiket tanultunk még általános iskolában a matekórán...

  Lám-lám, az életben mégiscsak tudjuk használni a geometriát. Ezeket az idomokat, az építészetben már ősidők óta használják.


  Szerte az országban épültek-épülnek dombházak Hegedűs Zsolt építész tervei alapján. A mintegy negyven-ötven ház közül ebben a könyvben tizennéggyel ismerkedhetünk meg. Riportjainkban a házak lakói mesélnek magukról, elképzeléseikről és ötleteikről, építkezésük kalandos történeteiről. Megosztják velünk világképüket, hasznos tanácsokkal látják el azokat, akik hasonló fába szeretnék vágni a fejszéjüket, vagy rettentik el azokat, akik életükből talán nem engedhetnek meg annyi figyelmet, hitet, energiát ilyen hajlék kialakítására. Sok-sok fotó mutatja be elkészült alkotásaikat, azt a mikrovilágot, amit maguk köré teremtettek. A könyv nem a szakmai megközelítések bemutatására törekszik, hanem inkább az átélt, egyedi és színes tapasztalatok megosztására fókuszál. A hogyanra, mely igen fontos kérdés a dombház építése során. A riportok az építkezéstől függetlenül is érdekes, élvezetes történeteket tartalmaznak, mely a filozofikus gondolatoktól az egyszerű, megmosolyogtató eseteken át elgondolkodtató, "kerek világokba" vezetik az olvasókat.”

   

 • Cikkszám
  ZK-111
  Tömeg
  750 g/db
Webáruház készítés