Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termék részletek


A faműves - kézműves kismesterség

12 345 Ft
Szerző: Szabó Béla
 •  A kötet bemutatja kulturális örökségünk egy szegmensét, a népi kismesterségek közé tartozó faművességet. A hagyományőrzés és a múltbéli technikák átörökítési szándéka mellett, a Szerző célja a szakmai képzés tematikájának és módszerének egységesítése is.

  A tisztelt érdeklődő ismereteket szerezhet a hajdani faragópásztorok és vidéki fúró-faragó "specialisták" tevékenységéről, és művészi értéket hordozó alkotásairól. Megismerheti a tevékenységi körből kialakult faműves szakma összetevőit:
  Szakmatörténeti, néprajzi és népművészeti tudnivalókat, a használatos anyagokat, a faipari és faműves szakismeretet, gyártó műveleteket, gépészetet. Tájékozódhat a faművességhez társuló mesterségek: az ács, faesztergályos, és intarziakészítő gyártási alapműveleteiről.
  A széleskörű ismeretanyagot közel négyszáz illusztráció teszi színesebbé.

   

  " A könyvet ajánlom : faművességet oktatóknak, tanulóknak, más faipari szakmák képzésében résztvevőknek, továbbá: szakmaváltóknak, faragótanfolyamok, faragószakkörök résztvevőinek, játszóházi foglalkozásvezetőknek, barkácsolóknak, és mindazoknak, akik érdeklődnek e szép kismesterség iránt. "

  A szerző / Szabó Béla /

   

  Formátuma : A4

  Terjedelme  : 348 oldal.

   

 • Raktárkészlet
  3 db
  Cikkszám
  KSNK-059
  Tömeg
  1,2 kg/db
Webáruház készítés